Dr. Woei-Lien Chong, sinoloog en filosoof - Sinoloog en filosoof

Inschrijving geopend

ISVW Summer School 
8 t/m 12 juli 2020

Tao en Qigong: het innerlijke lichaam als leidraad voor de levenskunst

Docenten: dr. Woei-Lien Chong 
en Robert-Jan Schippers


Klik hier voor de gedetailleerde cursusbeschrijving, prijzen, aanmelden, en het rooster van de cursusweek. 


Dit is een verdiepingscursus die we eerder gaven in 2019, en die we in 2020 wegens groot succes herhalen, opnieuw op het prachtige landgoed van de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Volgens het daoïsme bezitten we behalve een fysiek lichaam ook een innerlijk, energetisch lichaam, dat fungeert als sensorium van de ruimte, en als graadmeter van onze levensenergie. Als we ons lichaam niet van binnenuit kunnen voelen, zijn we niet alert op het onnodig weglekken van levensenergie als gevolg van overmatig piekeren en turbulente emoties, en merken we de speel- en ademruimte in het leven niet op. 

Tijdens deze zomerweek gaan we contact maken met het innerlijke lichaam, om te ontdekken hoe dit ons kan helpen bij het vinden van balans en gezondheid te midden van de drukte van alledag. 

Samen met dr. Woei-Lien Chong lezen we teksten uit Laozi en Zhuangzi over de rol van het innerlijke lichaam, en onder de deskundige begeleiding van Robert-Jan Schippers gaan we oefeningen doen in qigong en ander traditioneel Chinees lichaamswerk.

Wat leer je?

Via een bespreking van originele teksten, in combinatie met individuele en partneroefeningen, maakt u kennis met het innerlijke lichaam als sensorium van de speel- en ademruimte, en als graadmeter van de eigen levensenergie.

Voor wie?

Dit is een verdiepingscursus die ervan uitgaat dat alle deelnemers het boek van Woei-Lien Chong, Filosofie met de vlinderslag (Damon, 2016 of latere drukken) voorafgaand aan de zomerweek hebben gelezen. De cursus is geschikt voor mensen die interesse hebben in de daoïstische teksten Laozi en Zhuangzi, en kennis willen maken met gevarieerde energetische oefeningen die deel uitmaken van de daoïstische levenskunst. U hoeft niet al eerder een ISVW zomerweek Tao & Qigong te hebben gevolgd. Ook voorafgaande ervaring met qigong is niet noodzakelijk.


Klik HIER voor een interview met dr. Woei-Lien Chong over de achtergrond van de zomerweken Tao & Qigong aan de ISVW sinds 2017.

Meer informatie over Robert-Jan Schippers vindt u hier.


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint