Dr. Woei-Lien Chong - Sinoloog en filosoof


Robert-Jan Schippers

In 2017 begon een bijzondere samenwerking tussen Robert-Jan en mij, toen we samen de zomercursus Tao & Qigong ontwierpen voor de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden. Deze week was al maanden van tevoren volgeboekt en werd een groot succes. Hetzelfde geldt voor de herhaling van deze week die we gaven in juli 2018. We denken allebei met heel veel plezier terug aan deze heerlijke weken. 

In 2019 bieden we een verdiepingscursus aan, ook weer bij de ISVW in Leusden: "Tao & Qigong: het innerlijk lichaam als leidraad voor de levenskunst", 10-14 juli 2019. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.In april 2018 traden we op tijdens het Internationale Filosofiefestival Thinking Planet, georganiseerd door Filosofie Magazine. Ook bij deze korte bijeenkomst deed het publiek spontaan en enthousiast mee!


In de lente van 2019 geven we een cursus daoïsme op het eiland Kreta, op uitnodiging van de Akademie op Kreta "Evdaimonia". Daar verheugen we ons natuurlijk bijzonder op! Deze cursus is inmiddels bijna volgeboekt.


Robert-Jan heeft bijna dertig jaar ervaring als docent. Hij beoefent de martiale bewegingskunsten sedert 1975, en geeft sinds 1991 les in taijiquan en qigong. Hij is tevens gecertificeerd instructeur in karate, zelfverdediging en Dim Mak, en gediplomeerd acupuncturist en tuina-masseur. 

Hij is de eigenaar van de Taijiquan Academie in Leiden, en voert sinds november 2014 i.s.m. de Universiteit Leiden een onderzoeksprogramma uit naar het effect van taijiquan op de vitaliteit van ouderen.

Samen met zijn collega Ingrid Snoek is hij eigenaar van acupunctuurpraktijk VIA in Voorburg.

Kenmerkend voor zijn aanpak als therapeut is de combinatie van acupunctuur, qigong-oefeningen, en de diagnostische technieken van de Engaging Vitality-methode. Zie voor meer informatie hierover het  interview dat ik met hem hield in november 2018.

Hij geeft door het hele jaar heen diverse trainingen, opleidingen en workshops, voor bedrijven, therapeuten en particulieren. Zie daarvoor de informatie op zijn website. Heb je belangstelling? Neem gerust contact met hem op!


Foto: Robert-Jan Schippers plaatst een naald bij Rayèn Antón, onder begeleiding van Bart Wintjes, beide docenten Engaging Vitality, om de techniek “listening through the needle” te oefenen. (Barcelona, Engaging Vitality Yearly Follow Up, 1 oktober 2018)Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint