Dr. Woei-Lien Chong - Sinoloog en filosoof
RSS Fan worden

Recente posts

Het huidige China door de ogen van kunstenaar Yao Lu
Midway, een film over onze wereld
Moderne Lao Zi uitspraken
De openheid van de geest als ongerepte wildernis

Categorie├źn

Chinese kunst
Chuang Tzu
Daodejing
daoisme
daoistische filosofie
Eckhart
Lao Zi
milieuvervuiling
Taoisme
taoistische filosofie
Tao-Te-Ching
Zhuang Zi

Archief

maart 2013
februari 2013
januari 2013

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Moderne Lao Zi uitspraken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wijze uitspraken, maar niet afkomstig van Lao Zi. De enige collectie van aforismen die door de Chinese traditie aan Lao Zi wordt toegeschreven is Daodejing (Tao-Te-Ching), en daar staan deze spreuken niet in. Het is een heel interessant fenomeen dat er vandaag de dag nog steeds mensen zijn die hun spreuken niet onder hun eigen naam publiceren, maar in de mond van Lao Zi leggen. 
 
Overigens was het uitgeven van je eigen werk onder de naam van een beroemde schrijver ook al schering en inslag in het oude China. Een dubieuze praktijk, maar in zekere zin ook een compliment. Het feit dat Lao Zi's naam in de moderne tijd nog steeds wordt gebruikt om wijze spreuken de wereld in te zenden bewijst dat zijn roem nog lang niet ten einde is!
 
Bron van de bovenstaande afbeeldingen: Philosophy (site op Facebook)
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint